Okc Care

Welkom bij Okc Care

Wat doen we?

Bij Okc Care word je op de hoogte gesteld van de nieuwste trends en ontwikkelingen rondom alles wat met wellness en ontspanning te maken heeft. Je leest bij ons de nieuwste blogs, de beste tips en interessante en nuttige feitjes

"Ontspanning is de sleutel tot ware schoonheid. Wanneer je innerlijke rust vindt, straalt dat door naar buiten en omarm je het leven met een hernieuwde energie en gratie."

Handige tips

Creëer thuis een rustige omgeving: Ontsnap aan de stress

Aromatherapie voor innerlijke balans: Ontdek de kracht van geuren

Adem diep en ontspan: Eenvoudige ademhalingsoefeningen

Leer hoe je een ontspannende en rustgevende omgeving kunt creëren in je eigen huis, met eenvoudige tips voor het inrichten van een zen-ruimte met rustgevende kleuren, geuren en decoraties, perfect om tot rust te komen na een lange dag.

Verken de wereld van aromatherapie en ontdek hoe verschillende essentiële oliën kunnen helpen bij het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van je algehele welzijn. Leer hoe je essentiële oliën veilig kunt gebruiken en welke geuren het beste bij jou passen.

Verlicht spanning en stress met behulp van eenvoudige ademhalingstechnieken die je overal en altijd kunt toepassen. Ontdek technieken zoals diepe buikademhaling, 4-7-8 ademhaling en mindfulness ademen om je lichaam en geest te kalmeren en innerlijke rust te vinden.

 

Het rustgevende ritme van ademhaling

Wist je dat het menselijk lichaam van nature neigt naar een rustige ademhalingssnelheid van ongeveer 12 tot 16 ademhalingen per minuut in rust? Dit ritme staat bekend als de resonantiefrequentie van het ademhalingssysteem, en wanneer we bewust onze ademhaling reguleren naar dit natuurlijke tempo, kunnen we ontspanning bevorderen, stress verminderen en een gevoel van kalmte ervaren.